kaliteroprevod@gmail.com
+381 65 4768342 ; +381 63 7146830
kaliteroprevod@gmail.com
+381 65 4768342 ; +381 63 7146830

Aplikacije za učenje stranih jezika

Čovek koji govori jedan jezik vredi za jednog čoveka, čovek koji govori dva jezika vredi za dva čoveka, čovek koji govori tri jezika vredi čitavo čovečanstvo”, afrička poslovica. Kada nemate vremena za kurs ili časove, ili kada prosto želite da osvježite ili održavate znanje stranog jezika, aplikacije za učenje su tu da vam pomognu.

Dragi naši, kako bi vam olakšali potragu za najboljim aplikacijama za učenje stranog jezika, sastavili smo listu naših omiljenih..

Memrise

Zabava Memrisa leži u dvije stvari: mimovima i gejmifikaciji. Aplikacija prati metod učenja koji se oslanja na stvaranje smiješnih ili bizarnih asocijacija pomoću riječi koje učite. Kursevi sadrže sa mimove osmišljene da pomognu da se riječi pamte kroz igru. Mimove kreira zajednica korisnika i svi mogu dodati svoje! I zarada, revizija i kreiranje mema je izvor poena koji vam pomažu da napredujete u hijerarhiji korisnika Memrise (od Membrya do Overlorda). Takođe, može pratiti kolege učenike, takmičiti se sa njima i tako vidjeti koliko ste dobro rangirani na nekom kursu.Prednosti ove aplikacije su takođe u tome što praktikuje  ponavljanja uz zanimljive mnemoničke tehnike. Učestalost ponavljanja određuje specijalni algoritam koji izračunava kada i koliko često treba da ponavljate naučeno i uredno vam za to šalje podsjetnike. A što se mimova tiče, možda će vam na početku biti neobično da učite nove riječi pomoću njih, ali kada se naviknete, postaćete i sami kreator novih zanimljivih kombinacija .

Duolingo

Kada pokušate da objasnite neku novu aplikaciju za učenje jezika, koliko često čujete pitanje: „Da li je kao Duolingo?“ Duolingo je savršeno iskombinovao gejming sa laganim programom za učenje jezika tako da ova aplikacija sada broji više od 100 miliona korisnika. Dosta duolingovih kurseva su kreirani od strane izvornih govornika što umnogome osnažuje i motiviše jezičke zajednice i zaljubljenike u jezike da se uključe i pomognu razvoj manje popularnih aplikacija kao što su Guarani ili Klingon. Joše jedna prednost Duolinga je da nije usmjerena samo na govornike sa engleskog govornog područja. Za svaki jezik postoje kursevi za one kojima engleski nije prvi jezik što je dovelo do do toga da danas postji 81 kurs stranih jezika.

Triplingo

Kao što mu samo ime kaže, ova aplikacija je namijenjena putnicima koji žele da osvježe svoje jezičke vještine prije odmora iz snova na Mauricijusu ili poslovnog putovanja u Meksiko. Aplikacija ima za cilj da vas navede da pričate i da vas razumiju tako da se ne osjećate izgubljeno u stranom okruženju, čineći vaš boravak ne samo bogatijim, već i manje stresnim. Pored toga, kreatori su se pobrinuli da barem pokušate da zvučite kao lokalac i da koristite trenutne izraze, a ne zastarele fraze iz udžbenika. Opcija koji se naziva „slang slider“ prikazuje različite nivoe formalnih ili svakodnevnih fraza tako da ih možete prilagoditi specifičnom kontekstu u kojem se nalazite. Lekcije su podijeljene na praktične dijelove kao što su „fraze o sigurnosti“ ili „poslovne fraze“. TripLingo je takođe vaš pomoćnik za hitne slučajeve. Ima ugrađeni govorni prevodilac koji vaš engleski prevodi na strani jezik, a kada vam zafali riječ možete čak pozvati pravog prevodioca !